Brezplačna dostava ob nakupih nad 49,00 € (BREZ DDV)

Električni vijačniki z navorno & kotno kontrolo

Električni vijačniki s pnevmatsko sklopko

Električni vijačniki s pnevmatsko sklopko so zanimiva alternativa takrat, ko za montažni projekt potrebujete več kot en sam program vijačenja in razumno ceno vijačnega sistema, da izdelek to prenese.

Vijačniki imajo izredno kvalitetne brezkrtačne švicarske motorje MAXON. Brezkrtačni motorji so izredno vzdržljivi in ne potrebujejo servisnih intervalov.

Vijačniki so objeti v ohišju primernem za montažo elementov, kateri so občutljivi na električne razelektritve iz okolja (ESD).

Vijačniki s pnevmatsko sklopko ima namesto mehanske sklopke vgrajeno pnevmatsko komoro, katera se regulira preko zunanjega krmilnika na katerem je možno izvažati podatke vijačenja. Kontrolna enota ima I/O modul za lažje mreženje z zunanjimi aktuatorji ali celo sistemom pozicioniranja, če montažni proces ta nadzor potrebuje.

Na kontrolni enoti vijačnika je možno skonfigurirati 8 vijačnih programov. Programi so lahko sestavljeni iz sekvenčnih programov, kar je zagotovo v dandanašnji proizvodnji zanimiv podatek, saj z omenjenim posegom prihranimo ogromno pri številu orodij ter pri sami pohitritvi montažnega procesa.

 

Električni vijačniki z merjenjem momenta preko porabe toka

Stroškovno zanimivi vijačniki za maksimalno vzdržljivost in kvaliteto kritičnih vijačnih spojev.

Električni vijačniki z meritvijo preko porabe toka predstavljajo vedno večji delež v proizvodnji, saj v primerjavi s pnevmatskimi vijačniki z sklopko omogočajo veliko večji nadzor, kot tudi enostavneje mreženje z ostalimi napravami potrebnimi za montažni proces.

Vijačniki omogočajo zaznavanje raznoraznih težav med procesom vijačenja, kar zagotovo poveča zanesljivost proizvodnjega procesa. Vijačniki z elektronskim merjenjem omogočajo bistveno hitrejši in bolj nadzorovan proces montaže. Elektronski vijačniki so v primerjavi z pnevmatskimi lahko celo 30% tišji.

Kontrolna enota ima I/O modul za lažje mreženje z zunanjimi aktuatorji ali celo sistemom pozicioniranja, če montažni proces ta nadzor potrebuje. Vijačenje vijačnika je prikazano v grafičnih krivuljah v realnem času navora in kota vijačenja kar zagotovo predstavlja odličen pripomoček za analizo med in po vijačnem procesu.

Vijačniki so objeti v ohišju primernem za montažo elementov, kateri so občutljivi na električne razelektritve iz okolja (ESD).

Vijačniki imajo izredno kvalitetne brezkrtačne motorje švicarske motorje MAXON. Brezkrtačni motorji so izredno vzdržljivi in ne potrebujejo servisnih intervalov. Ker vijačniki nimajo vgrajene mehanske sklopke za nadzor vijačnega momenta so stroški vzdrževanja vijačnika zagotovo veliko nižji.

 

Več o omenjeni seriji električnih vijačnikov z navorno in kotno kontrolo v naslednjem katalogu:

Električni vijačniki doga