Brezplačna dostava ob nakupih nad 49,00 € (BREZ DDV)

Rezultat iskanja slik za Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja - SPP Žabjek

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne www.orodje-zabjek.si  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Orodje Žabjek je spletna trgovina z profesionalnim orodjem. 

 Splošne pogoje si lahko ogledate tu: https://www.orodje-zabjek.si/pogoji

Opredelitev pojmov

 1. 1. Ponudnik je Žabjek d.o.o., Hudourniška pot 2 ,1000 Ljubljana, Slovenija
 2. 2. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
 3. 3. Spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne Orodje Žabjek (www.orodje-zabjek.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Podatki, ki jih pošljete ali prejmete prek tega spletnega mesta, so zasebni.

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 2. 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 3. 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 4. 4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 5. 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 6. 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 7. 7. način plačila in dostave
 8. 8. časovno veljavnost ponudbe
 9. 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 10. 10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

Postopek nakupa preko spletne trgovine

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...).S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 2 delovna dni ponudnik o tem obvesti kupca. 

Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti.
Plačilo je možno:
- Po povzetju (Dostavljavcu GLS ob dostavi plačate z gotovino ali kartico, dodatnih stroškov ni.V primeru dostave z Pošto Slovenije, je možno plačilo samo z gotovino, pri tem je provizija v vrednosti 1,07 % od vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05 € (pri znesku odkupnine pod 98 €) in maksimalno 5,36 €).
- Predračun (plačilo po predračunu - nakazilo na TRR). Če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun (ta se ne kreira avtomatično, ampak vam ga posredujemo z zamikom). Ko bo ta v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostane blago do nadaljnjega v lasti podjetja ŽABJEK d.o.o.
- Spletno plačilo z plačilnimi karticami (pri plačilu ni dodatnih stroškov)
- Spletno plačilo preko sistema PayPal (pri plačilu ni dodatnih stroškov)

Dobavni rok 

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-4 delovnih dni v ostalih primerih pa do 15 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 15 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

 

Dostavljamo s Pošto Slovenije in GLS

Pošta Slovenije in GLS dostavna služba

Dostava in poštnina na ozemlju RS

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. V primeru, če slučajno pride do poškodbe izdelkov pri pošiljanju, vam poškodovane izdelke brez dodatnih stroškov menjamo za nove.

Pri naročilu nad 49,00 EUR (brez DDV) so stroški dostave in pošiljanja brezplačni. Za vse nakupe do 48,99€ (brez DDV) je strošek dostave 5,00 EUR + DDV.

OBVESTILO: Paketne Trgovine BS PETROL vam od 1.4.2019 dodatno zaračunajo storitev vročanja paketa na paket in storitev obdelave odkupnine na paket. 

Logistika | GLS

GLS sledenje paketa, Pošiljatelji in prejemniki lahko z GLS svojim pošiljkam sledijo kadar koli. Po vnosu številke paketa (tudi številke pošiljanja) se na zaslonu prikažejo podrobne informacije o paketu in samem procesu dostave. To vključuje tudi zadnjo stvar, ki se je zgodila s paketom.

Kontakt:

General Logistics Systems, logistične storitve,d.o.o.
Cesta v Prod 84
1129 Ljubljana

Pošta Slovenije

Pošta Slovenije sledenje paketa, Sledite lahko vsem knjiženim pošiljkam, ki so bile sprejete v notranjem in mednarodnem prometu v zadnjih dveh mesecih. Za iskanje podatkov o pošiljki vpišite 13 mestno sprejemno številko (npr. RR123456789SI) in varnostno kodo. Po vpisu podatkov iskanje sprožite z gumbom išči (lupa) ali enter. V primeru težav odprite zavihek Navodila za uporabnike oz. pokličite Kontaktni center na telefonsko številko 080 14 00.

Za informacije o pošiljkah, za katere vam aplikacija Sledenje pošiljk ne prikaže podatkov, nam prosim pišite na elektronski naslov sledenje.posiljk@posta.si ali pokličite Kontaktni center na telefonsko številko 080 14 00. Na navedena naslova se prav tako obrnite za informacije o pošiljkah, ki so prispele iz tujine ali so bile odpravljene v tujino.

Kontakt:

Pošta Slovenije d.o.o.
Slomškov trg 10
​2500 Maribor

Pošiljatelj je odgovoren za pravilno pakiranje blaga. Če na paketu vidite zunanje poškodbe, na primer luknjo v škatli, lahko zavrnete prevzem. Dostavna služba bo paket nato vrnila pošiljatelju. V primeru vidne poškodbe paketa ali embalaže lahko vsebino paketa preverite ob dostavi. Dostavljavec to zapiše v poročilu, ki ga pripravi skupaj s prejemnikom. Če sprejmete paket, ki je videti nepoškodovan, vendar odkrijete, da je vsebina poškodovana, ko ga odprete, se pritožite pošiljatelju. Dostavna služba namreč ne more in ne sme preverjati vsebine poslanih paketov - velja tajnost pošiljk.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe. Vrnjeno blago skupaj z zahtevkom za vračilo blaga pošlite na naslov:

Žabjek d.o.o.
Hudourniška pot 2
1000 Ljubljana


Garancija

Vsi izdelki v naši ponudbi imajo najmanj 1 leto garancije. V primeru, da ima artikel drugačno garancijsko dobo je le ta vključena v opisu artikla. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke.

 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV razen rabljenih artiklov, pri katerih je DDV obračunan na podlagi 48. in 49. člena ZDDV in na podlagi 50. C člena ZDDV ni izkazan. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

 

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Žabjek d.o.o., Hudourniška pot 2 ,1000 Ljubljana, Slovenija

 

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 1. 1. jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
 2. 2. pošiljatelj mora biti jasno razviden
 3. 3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne.
 4. 4. željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

 

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Osebni podatki se bodo zbirali, obdelovali in hranili v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter Uredbo GDRP (GDPR – General Data Protection Regulation oz Splošna uredba EU o varstvu podatkov, ki določa nova pravila glede varstva osebnih podatkov (od tu naprej: Splošna uredba). Reklamacije kupec posreduje na elektronski naslov: reklamacije@orodje-zabjek.si.

Oddelek za pritožbe in reklamacije:

Žabjek d.o.o. (s pripisom za pritožbe/reklamacije)
Hudourniška pot 2
1000 Ljubljana

Informacija za potrošnike v zvezi s spletnim reševanjem sporov: Evropska komisija je postavila spletni portal, namenjen online reševanju sporov med strankami (ODR portal). Ta portal služi kot stična točka za izvensodno poravnavo sporov med strankami, kateri se nanašajo na obligacijska razmerja spletnih prodaj oziroma storitev. Potrošniki lahko dostopajo do navedenega portala preko povezave:http://ec.europa.eu/consumers/odr